1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Fransa Martinik'te soğutma için jeotermal kullanılacak

Fransa Martinik'te soğutma için jeotermal kullanılacak

Fransa'nın denizaşırı illerinden Karayiplerde bulunan Martinik’te kurulacak soğutma sistemi ağında jeotermal kaynak kullanılacak.

Fransa Martinik'te soğutma için jeotermal kullanılacak

Enerji Günlüğü - Fransa'nın denizaşırı illerinden Karayiplerde bulunan Martinik’te kurulacak soğutma sistemi ağında jeotermal kaynak kullanılacak.

Fransız şirketleri Storengy, TLS Géothermics ve ENGIE Solutions’ın oluşturduğu konsorsiyum, Fransa'nın bir Karayip bölgesi olan Martinik'te jeotermal enerjinin geliştirilmesi için Bölgesel Enerji Yönetimi Programının ortakları tarafından düzenlenen ihaleyi kazandılar. Böylece Fransa'da ilk kez, jeotermal kaynak ile bir soğutma dağıtım ağı kurulacak ve jeotermal Fort de France şehrinde iklimlendirme gibi çeşitli amaçlar için kullanılacak.

ADEME ve Martinique Bölgesel Kolektifliği tarafından 2020'nin sonunda başlatılan bölgesel kalkınma projesi kapsamında doğal kaynakları geliştirerek ve adanın enerji bileşimini yeşillendirerek yeni bir soğutma sistemi ağı oluşturulması planlanıyor. 

Projede Storengy ve TLS Geothermics şirketleri jeotermal sondaj çalışmalarından sorumlu olurken, Engie Solutions, ısıtma ve soğutma şebekelerini kuracak. 

Önceki ve Sonraki Haberler