1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa nehirlerdeki ısınma nedeniyle NGS üretimlerini kısıyor

Fransa nehirlerdeki ısınma nedeniyle NGS üretimlerini kısıyor

Fransa, nehir sularındaki aşırı ısınma nedeniyle nükleer santrallerinde üretimi kısıtlamaya başladı.

Fransa nehirlerdeki ısınma nedeniyle NGS üretimlerini kısıyor

Enerji Günlüğü - Fransa, nehir sularındaki aşırı ısınma nedeniyle nükleer santrallerinde üretimi kısıtlamaya başladı. 

Fransa uzmanların yılbaşından bu yana ülkedeki nehir sularındaki ısı artışları konusundaki uyarıları doğrultusunda; nükleer santrallerinde üretim kısıtlaması yapıyor. Kısıtlamalar ilk olarak Temmuz ayında Rhone Nehri kıyısındaki tesislerde başladı. 

Fransız elektrik iletim şirketi ve nükleer tesis işletmecisi Électricité de France SA (EDF), sıcaklık artışları nedeniyle 13 Temmuz'dan itibaren 3,6 GW'lık Bugey santralinde ve 16 Temmuz'dan itibaren 2,6 GW'lık Saint Alban santralinde güç kaynaklarını yarıya indirildiğini açıkladı. 

Kısıtlamaların, halen büyük miktarlarda elektrik ihracatı yapan Fransa’da elektrik fiyatlarına yönelik bir etki yapması beklenmiyor. Ancak iklim analistleri yıldan yıla artan sıcaklıkların nükleer tesislerdeki üretim kısıtlamalarının giderek sıklaşacağını öngörüyor. 

Güney Fransa'daki Garonne Nehri, aşırı ısınma açısından en riskli nehir olarak tanımlanıyor ancak bu nehir üzerinde kurulu olan Golfech Nükleer Güç Santrali (NGS) Ağustos ortasına kadar bakım amacıyla planlı duruşta olduğu için henüz tesisle ilgili bir kısıtlama söz konusu olmadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler