1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa nükleer güvenliğine Greenpeace uyarısı

Fransa nükleer güvenliğine Greenpeace uyarısı

Enerji Günlüğü - Greenpeace aktivistleri, Fransa’daki nükleer santrallerin güvenlik zafiyetlerine dikkat çekmek için bir santrale girerek havai fişek...

Fransa nükleer güvenliğine Greenpeace uyarısı

Enerji Günlüğü - Greenpeace aktivistleri, Fransa’daki nükleer santrallerin güvenlik zafiyetlerine dikkat çekmek için bir santrale girerek havai fişek fırlattılar.

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace aktivistleri, Fransa’daki nükleer santrallerin güvenlik zafiyetlerine dikkati çekmek için Lüksemburg sınırındaki Cattenom Nükleer Santrali’nin 2 güvenlik bariyerini aşarak içeri girmeyi başardılar ve içeride havai fişek fırlattılar. Greenpeace, yaptıkları bu eylemle ilgili video görüntülerini yayımladı.

Olayın ardından polisin 8 aktivisti gözaltına aldığı bildirildi. 

GREENPEACE YAYINLADIĞI RAPORU TEYİT ETTİ

Greenpeace tarafından nükleer uzmanlara hazırlatılan ve 2 gün önce kamuoyuna duyurulan raporda, çoğunluk hissesi Fransız devletine ait elektrik üretim ve dağıtım şirketi EDF’in nükleer santralleri mercek altına alınmıştı. Raporda, EDF’in işlettiği 58 reaktörde konuyu dikkate alması ve güvenliği artırması gerektiği bildirilmişti. Nükleer santrallerin atık yakıt havuzlarının herhangi bir terör saldırısı, deprem ve su baskını olasılığına karşı korunmasının çok zayıf olduğu belirtilen raporda, bu durumların havuzlardaki soğutma suyunun kaybı yoluyla atık yakıtın yanmasına sebebiyet vererek 250 kilometreye kadar radyoaktif kirlenmeye yol açabileceği kaydedilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler