1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Fransa rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - GDF Suez ve Areva’nın başını çektiği konsorsiyum Fransız açık denizinde 1 GW kapasiteli iki projeye ilişkin ikinci kez düzenlenen...

Fransa rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - GDF Suez ve Areva’nın başını çektiği konsorsiyum Fransız açık denizinde 1 GW kapasiteli iki projeye ilişkin ikinci kez düzenlenen ihaleyi kazandı.

Fransız hükümeti GDF Suez ve Areva’nın başını çektiği konsorsiyumun Fransız açık denizinde 1 GW kapasiteli iki projeye ilişkin ikinci kez düzenlenen ihaleyi kazandığını açıkladı.

GDF Suez’in başını çektiği ve İspanyol yenilenebilir enerji şirketi EDP Renewables, Fransız Noen Marine ve Fransız üretici şirketi Areva’dan oluşankonsorsiyum, Fransa’nın kuzeyinde Le Tréport açıklarında 500 MW'lık ve Fransa’nın batısında Yeu ve Noirmoutier adaları açıklarında 500 MW'lık olmak üzere toplamda 1 GW’lık açık deniz rüzgar çiftliği ihalesini kazandı.

İHALE İKİNCİ KEZ YENİLENDİ

Fransa’nın kuzeyinde Le Tréport açıklarındaki rüzgar çiftliği için yapılan ilk ihale 750 MW kapasiteliydi ve tarifenin çok yüksek olduğu gerekçesi ile hükümet tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine düzenlenen ikinci ihalede kapasite 500 MW’a düşürüldü ve GDF Suez İspanyol EDP Renewables ile yarı yarıya katılım ortaklığı kurarak katıldı.

8 MW’lık Avera türbinlerinin kullanılacağı iki rüzgar çiftliği projesinin inşaatının 2018 yılında başlaması ve 2020 yılından önce kurulumunun tamamlanması öngörülüyor.

2020 YILINA KADAR 6 GW RÜZGAR KAPASİTESİ

Fransa Enerji Bakanı Segolene Royal Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile, Fransa'da yenilebilir enerjiyi güçlendirmek ve geliştirmek istediklerini ve bu çerçevede 2020 yılına kadar 6 GW kapasiteli açık deniz rüzgar santrali kuracaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler