1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa sularında 600 MW’lık RES kurulacak

Fransa sularında 600 MW’lık RES kurulacak

Konsorsiyumu ve RTE şirketi Fransa sularında 600 MW kapasiteli Dunkirk Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurup işletecekler. 

Fransa sularında 600 MW’lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - EMD Konsorsiyumu ve RTE şirketi Fransa sularında 600 MW kapasiteli Dunkirk Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurup işletecekler. 

2030 yılına kadar elektrik ihtiyacının % 40'ını yenilenebilir kaynaklardan karşılam hedefine sahip olan Fransa’da devasa bir denizüstü (offshore) Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulacak. Eoliennes en Mer de Dunkerque (EMD) Konsorsiyumu ve RTE şirketi, Fransa’nın sahil şehri Dunkirk açıklarında bir denizüstü rüzgar santrali projesini geliştirme kararı aldıklarını duyurdular. Açıklamaya göre, kurulacak olan denizüstü RES 600 MW'a kadar bir kapasiteye sahip olacak. 

2027 yılına kadar tamamlanması beklenen santral, maksimum 46 rüzgar türbinine ev sahipliği yapacak.  santralin bir milyon Fransızın elektrik tüketimini karşılamaya yetecek kadar karbonsuz elektrik üreteceği tahmin ediliyor.

Proje için Fransız hükümeti tarafından EDF Renewables, Enbridge Éolien France S.à r.l. ve RWE Renewables şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum olan EMD’ye lisans verilmişti. Konsorsiyum ve santralin şebeke bağlantısından sorumlu olacak RTE ise projeye devam etme kararı aldılar. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler