1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa uzaktan kontrollü batarya deneyimine başladı

Fransa uzaktan kontrollü batarya deneyimine başladı

Fransız şebeke operatörü RTE, yenilenebilir enerji kullanımını arttırmak amacıyla uzaktan kontrollü batarya enerji depolama sistemini (BESS) deneme amaçlı devreye aldı.

Fransa uzaktan kontrollü batarya deneyimine başladı

Enerji Günlüğü - Fransız şebeke operatörü RTE, yenilenebilir enerji kullanımını arttırmak amacıyla uzaktan kontrollü batarya enerji depolama sistemini (BESS) deneme amaçlı devreye aldı.

Kuzeydoğu Fransa'da, elektrik iletimi yönetiminde otomatikleştirilmiş elektrik depolamanın rolünü değerlendirmek için kullanılacak olan şebeke ölçeğinde bir batarya enerji depolama sistemi (BESS) devreye alındı. Sistem Fransa ulusal iletim şebekesi operatörü RTE tarafından kullanılacak. Sistemin etkinliği üç yıl boyunca değerlendirilecek ve sonuca göre sistem ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

SİSTEM UZAKTAN KONTROL EDİLECEK

Sistem, gerçek zamanlı olarak toplanan verilerle uzaktan kontrol edilecek ve şarjını ve sevkini optimize eden algoritmalar kullanılarak bataryanın şebekedeki performansını otomatikleştirecek.

RTE'nin "Ringo" adını verdiği üç depolama sistemi, Fransa anakarasındaki stratejik yerlere kuruluyor. Üç adet depolama sistemi, Fransa'nın Enerji Düzenleme Komisyonu tarafından (CRE) 80 milyon euro (94,24 milyon ABD Doları) yatırımla finanse ediliyor. 12 MW kapasiteli depolama sistemi 2 Temmuz'da devreye alındı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMI ARTACAK

Her bir depolama sistemi, fazla yenilenebilir enerjiyi depolamak ve yerel elektrik şebekelerine teslim etmek için kullanılacak. Özellikle talebin yoğun olduğu zamanlarda şebeke yoğunluğunu hafifletmeye yardımcı olacak. Böylece kullanılabilir yenilenebilir enerji miktarı artırılırken, aynı zamanda sistemi dengelemek için termik santrallere olan ihtiyaç da azalacak. 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine sahip Fransa, 2019 yılında elektrik tüketiminin yüzde 23’ünü yenilenebilir enerji kaynaklardan elde etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler