1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ve Çin nükleer enerjide işbirliğini artıracak

Fransa ve Çin nükleer enerjide işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Fransa ve Çin nükleer enerjide nükleer reaktör teknolojisi, ileri yakıtlar ve malzemeler ve nükleer yakıt döngüsü gibi alanlarda işbirliğini...

Fransa ve Çin nükleer enerjide işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Fransa ve Çin nükleer enerjide nükleer reaktör teknolojisi, ileri yakıtlar ve malzemeler ve nükleer yakıt döngüsü gibi alanlarda işbirliğini derinleştirecek. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Çin’e gerçekleştirdiği resmi ziyarette Devlet Başkanı Xi Jinping ile nükleer enerji ve havacılık sanayi alanındaki stratejik sektörler de dahil olmak üzere yaklaşık 50 anlaşmaya imza attı. Nükleer enerji alanında da teknoloji işbirliğini daha da derinleştirme amacıyla bir anlaşma imzalandı. Çin Genel Nükleer Enerji Şirketi (CGN) ile Fransız Alternatif Enerji ve Atom Enerjisi Komisyonu (CEA) arasında imzalanan anlaşma, nükleer reaktör teknolojisi, ileri yakıtlar ve malzemeler ve nükleer yakıt döngüsü gibi alanlara odaklanıyor.

Anlaşmaya göre, Çin’in en büyük nükleer enerji işletmecisi CGN ve Fransa'daki araştırma, geliştirme ve inovasyonda kilit bir organizasyon olan CEA, reaktör ömrü yönetimi ve dördüncü nesil nükleer enerji teknolojisinin konsept tasarımı da dahil olmak üzere, yukarı ve aşağı doğru nükleer enerji endüstrisi zincirindeki işbirliğini derinleştirecek.

CGN Başkanı He Yu, yeni anlaşmanın nükleer enerji teknolojisindeki karşılıklı değişimi artıracağını ve Çin-Fransız nükleer güç işbirliği için yeni alanlar açacağını söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler