1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ve Japonya yeni nesil nükleer teknolojiler geliştirecek

Fransa ve Japonya yeni nesil nükleer teknolojiler geliştirecek

Fransa ve Japonya, nükleer işbirliği anlaşması imzaladı. İki ülke yeni nesil nükleer teknoloji geliştirme ve uranyumun yeniden geri kazanımı benzeri konularda işbirliği yapacak.

Fransa ve Japonya yeni nesil nükleer teknolojiler geliştirecek

Enerji Günlüğü - Fransa ve Japonya, sodyum soğutmalı hızlı reaktörler de dahil olmak üzere yeni nesil nükleer teknolojinin keşfinde işbirliği yapacak. 

Fransa Enerji Bakanlığı, Fransa ve Japonya’nın Çarşamba günü Paris'te bir nükleer işbirliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Açıklamada anlaşmanın, sodyum soğutmalı hızlı reaktörler de dahil olmak üzere yeni nesil nükleer teknolojinin geliştirilmesi ve keşfedilmesinde işbirliğini güçlendirmeyi ve hızlandırmayı taahhüt ettiği belirtildi.

Bunlara ek olarak, mevcut reaktörlerin ömrünün güvenli bir şekilde uzatılması, ilgilenen ülkelerde sivil nükleer enerjinin geliştirilmesi ve kullanılmış nükleer yakıtın uranyum bağımlılığını en aza indirmek için yeniden işlenmesinin onaylanması için çabaların sürdürüleceği kaydedildi.

Fransa, bu yılın başlarında İngiltere ile de nükleer enerjiyi Rusya gibi tedarikçilere bağımlılığı azaltabilecek düşük karbonlu bir enerji alternatifi olarak vurgulayan iki taraflı bir anlaşma imzalamıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler