1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa ve Türkiye arasında enerjide işbirliği anlaşması imzalandı

Fransa ve Türkiye arasında enerjide işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü- Fransa Çevre Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Philippe Martin, iki ülke arasında enerjide işbirliği anlaşması imzalandığını...

Fransa ve Türkiye arasında enerjide işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü- Fransa Çevre Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Philippe Martin, iki ülke arasında enerjide işbirliği anlaşması imzalandığını ve anlaşmanın Türkiye’nin nükleer enerji programına katılma niyetini ortaya koyduğunu bildirdi. 

Türk-Fransız İş Forumu’nda konuşan Martin, enerji alanında iki ülkenin de zorluklarının birbirine çok benzediğini belirterek, enerji alanında iki ülkenin de hedeflerinin söz konusu olduğunu söyledi.

Martin, iki ülke için de nükleer ve yenilenebilir enerjinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, enerji konusunda mevcut iş birliğinin potansiyeli yansıtmadığını ve bunun daha ileri götürülmesi gerektiğini dile getirdi. 

ENERJİDE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Nükleer enerjinin iki ülkenin ilişkilerini geliştirmesi açısından büyük bir potansiyel taşıdığına işaret eden Martin, “Dün bir işbirliği anlaşması imzaladık. Bu anlaşma Türkiye’nin nükleer enerji programına katılma niyetini ortaya koyuyor. Nitekim ekim ayında Türkiye- Fransa arasında 13 yıldır bir kenara bırakılan enerji konusunda bundan sonra daha çok ivme kazanacak bir süreç başlayacak. Yine dün imzalanan anlaşma sayesinde sanayi alanında da işbirlikleri ve ortaklıklar ortaya konacak” diye konuştu.

FRANSIZ FİRMALAR TÜRKİYE’YE NÜKLEER ENERJİ İÇİN GELECEK

Martin, bu yıl Fransa’dan bir iş adamı heyetini nükleer enerji konusunda Türkiye’ye getirmeyi düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

“ Türk-Fransız şirketlerinin zaten önemli ortaklıkları var. İki gündür üzerinde durulan konu ise üçüncü ülkelere açılım. Şimdiden hedefleri ortaya konmalıdır. Bu tür projeler için şirketlerimiz Türkiye’nin emrine amadedir. Enerji verimliliği konusunda iki ülkenin şirketleri yenilikçi projeleri bundan sonra daha da ileri götürecekler. Fransa yenilenebilir enerji konusunda iddialı bir politika yönetiyor. Karma bir enerji politikası belirledik. Bu arada, yenilenebilir enerji potansiyelinin artırılması hedeflendi. Türkiye’nin de yenilenebilir enerji konusunda önemli hedefleri var. Bu da iki ülke ilişkilerini daha da artıracak.“

Önceki ve Sonraki Haberler