1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa yüzer rüzgar santrallerini geliştiriyor

Fransa yüzer rüzgar santrallerini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Fransa yüzer rüzgar santrallerini geliştirme hedefiyle açtığı ihalelerde iki yüzer santral projesini daha ruhsatlandırdı.Fransa Çevre...

Fransa yüzer rüzgar santrallerini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Fransa yüzer rüzgar santrallerini geliştirme hedefiyle açtığı ihalelerde iki yüzer santral projesini daha ruhsatlandırdı.

Fransa Çevre ve Enerji Yönetimi Ajansı (ADEME) geçen yıl başlattığı yüzer rüzgar santrallerini geliştirme programı çerçevesinde açtığı ihalelerde iki yüzer santral projesini daha ruhsatlandırdı.

Ruhsatlandırılan sahalardan 24 MW'lık ilki Akdeniz'in 15 kilometre açıklarındaki Gruissan alanında, 24 MW'lık ikincisi de Brittany'de bulunan Groix alanında bulunuyor. Her bir sahada 6 MW'lık dört rüzgar türbini kurulacak.

Fransa Enerji Bakanı  Ségolène Royal, iki projenin de Fransa'da türlerinin ilk örnekleri olduğunu belirterek bulundukları sahaya endüstriyel katkı sağlayacağını belirtti.

Eolfi Offshore France isimli katılım ortaklığı Nisan ortalarında Groix Adası'nda yüzer santral için başvurmuştu.

Diğer kalan altı yüzer rüzgar santralleri alanları da Eylül ayında ihale edilerek ruhsatlandırılacak. Toplamda sekiz saha için beş şirketin başvuru yaptığı belirtildi.

Engie, EDP Renewables, Caisse des Dépôts ve Eiffage şirketleri de Nisan ayında 36 MW'a kadar pilot yüzer rüzgar santrali kurmak için başvuru yaptılar. 

Önceki ve Sonraki Haberler