1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa’da 10 MW’lık dalga enerjisi santrali kurulacak

Fransa’da 10 MW’lık dalga enerjisi santrali kurulacak

İsveçli Seabased, 10 MW’lık Avrupa’nın ilk büyük ölçekli ticari dalga enerjisi santralini Fransa’da Audierne Körfezi’nde kuracak.

Fransa’da 10 MW’lık dalga enerjisi santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - İsveçli Seabased, 10 MW’lık Avrupa’nın ilk büyük ölçekli ticari dalga enerjisi santralini Fransa’da Audierne Körfezi’nde kuracak.

İsveçli dalga enerjisi şirketi Seabased, Fransa'nın Brittany bölgesinde bulunan Audierne Körfezi'nde Bölgesel yönetimin desteğiyle 10 MW kapasiteli bir dalga enerjisi santrali inşa edeceğini açıkladı.

Avrupa’nın ilk büyük ölçekli ticari dalga enerjisi santrali olacak tesis 2MW'lık bir pilot üretimle başlayacak ve daha sonra 10MW'a kadar kapasite arttıracak. Santralde üretilen elektrik Fransa elektrik şebekesine bağlanacak. 

Seabased CEO'su Laurent Albert, Brittany’nin daha önce çok az yenilenebilir enerjiye sahip bir alanda benzersiz bir okyanus enerjisi inovasyon merkezi ve ekosistemi inşa etme konusunda harika bir iş çıkardığını belirterek, bölge yönetimiyle projeyi gerçekleştirmek için işbirliğine devam etmeyi dört gözle beklediklerini söyledi. 

Seabased'in patentli teknolojisi, deniz tabanında duran lineer jeneratörlerle bağlantılı yüzeydeki şamandıralardan oluşan dalga enerjisi dönüştürücülerini kullanarak okyanus dalgalarının gücünden yararlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler