1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa’da elektriğin en az yarısı daima nükleerden karşılanacak

Fransa’da elektriğin en az yarısı daima nükleerden karşılanacak

Enerji Günlüğü - Fransa Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg, Fransa’nın elektrik ihtiyacının en az yarısının daima nükleer enerjiyle karşılanacağını...

Fransa’da elektriğin en az yarısı daima nükleerden karşılanacak

Enerji Günlüğü - Fransa Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg, Fransa’nın elektrik ihtiyacının en az yarısının daima nükleer enerjiyle karşılanacağını söyledi.

Journal du Dimanche gazetesinin aktardığına göre Montebourg, Çin’de yaptığı açıklamalarda nükleer enerjinin, Fransa’nın enerji üretiminde her zaman önemli bir yer tutacağını söyledi.

“NÜKLEER ENERJİ GELECEĞİN SEKTÖRLERİNDENDİR”

Montebourg, ‘Enerjimizin en az yarısı, her zaman nükleerden gelecek. Nükleer enerji, geleceğin sektörlerindendir’ dedi.

Fransa, dünyada nükleer enerjinin toplam üretimdeki payının en yüksek seviyede olduğu ülke konumunda bulunuyor. Ancak Paris’in, yenilenebilirlerin payını artırarak 2025 yılına kadar nükleer enerjinin payını yüzde 75′den yüzde 50′ye çekeceğini açıklaması, ülkenin bu konudaki uzmanlığını ihraç etme becerisiyle ilgili şüphelere yol açmıştı.

AREVA ÇİN’DE İKİ NÜKLEER SANTRAL KURUYOR

Fransız enerji şirketi Areva, şu anda Çin’de iki adet yeni nesil nükleer reaktör kuruyor ve bunlara ek olarak iki reaktör için de görüşmeler sürüyor. Çin’de inşası devam eden ya da planlanan 30 kadar nükleer santral bulunuyor.

Bir diğer Fransız enerji şirketi EDF de geçtiğimiz ay, 2011′de Japonya’da meydana gelen Fukuşima faciasından bu yana Avrupa’da kurulacak ilk nükleer santral için İngiltere ile anlaşmaya varmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler