1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa'da yüzer RES'ler için son ihale yapılacak

Fransa'da yüzer RES'ler için son ihale yapılacak

Enerji Günlüğü - Fransa açıkdeniz yüzer rüzgar santralleri için gerçekleştirilecek son ihale için başvurular Pazartesi gece yarısına kadar yapılabilecek.Fransız...

Fransa'da yüzer RES'ler için son ihale yapılacak

Enerji Günlüğü - Fransa açıkdeniz yüzer rüzgar santralleri için gerçekleştirilecek son ihale için başvurular Pazartesi gece yarısına kadar yapılabilecek.

Fransız Kamu Çevre Ajansı Ademe tarafından dört ayrı bölge için yapılacak olan açıkdeniz (offshore) yüzer rüzgar santralleri ihalesi için son başvuru tarihi 4 Nisan 2016 gece yarısı olarak açıklandı. 

Yüzer santrallerin üçü Akdeniz'de biri de Brittany sahilinde kurulacak. İlgilenenlerin en az 5 MW kapasitesinde üç ila altı türbin için teklif vermeleri gerekiyor. 

Fransa hükümeti santraller için 150 milyon Euro teşvik ve kredi sağlayacak. Ayrıca 150-275 MWh Euro arası fiyat alım garantisi teşviki sağlayacak. 

İhaleye ilgi duyan şirketler arasında Fransız EDF EN, Eolfi, Eole-Res, Nenuphar, Ideol Offshore,Quadran ve Engie, Amerikan Principle Power, İspanyol EDPR ve Alstom'un isimleri geçiyor. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler