1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fransa’dan kirli ABD kayaç gazı anlaşmasına müdahale

Fransa’dan kirli ABD kayaç gazı anlaşmasına müdahale

Fransız hükümeti, çevreye olumsuz etkisi olduğu gerekçesiyle Engie’den ABDli kayaç gazı şirketi NextDecade ile milyarlarca dolar değerindeki LNG anlaşmasını ertelemesini istedi.

Fransa’dan kirli ABD kayaç gazı anlaşmasına müdahale

Enerji Günlüğü - Fransız hükümeti, çevreye olumsuz etkisi olduğu gerekçesiyle Engie’den ABDli kayaç gazı şirketi NextDecade ile milyarlarca dolar değerindeki LNG anlaşmasını ertelemesini istedi.

Hidrolik kırılma gibi kayaç (şeyl) gazı çıkarma yöntemlerinin ve çevreye etkilerinin özellikle ABD'li üreticiler arasında daha fazla mercek altına alındığı bir ortamda Fransız hükümetinden enerji şirketi Engie’ye bir müdahale geldi. Fransız hükümeti, Engie’den, çevresel etkileriyle ilgili endişeler nedeniyle Amerikan NextDecade Corp şirketi ile 7 milyar dolar değerinde bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat sözleşmesini imzalamayı bekletmesini istedi. 

Konuya yakın bir kaynağa göre, Fransa Ekonomi Bakanlığı projenin "Fransa'nın çevre projesi ve çevre vizyonuyla uyumlu olmadığını" belirterek, projenin bekletilmesini talep etti.

Engie sözcüsü ise şirket yönetiminin projeyi daha detaylı inceleme kararı aldığını kaydederken, bu talebin hükümetten gelip gelmediği konusunda bir bilgi vermedi. 

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri arasında, Paris ve Washington'un büyük dijital şirketleri vergilendirme planlarına karşı misilleme önlemleri alması benzeri ciddi ticari anlaşmazlıklar yaşanıyor. Fransız çevreciler ise ABD kayaç gazına sıfır tölerans gösterilmesi gerektiğini belirtiyorlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler