1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa’nın İran çıkarması

Fransa’nın İran çıkarması

Enerji Günlüğü – 140 Fransız şirket temsilcisinden oluşan bir heyet,İran ile ekonomik bağları genişletmenin yollarını aramak için bu sabah Tahran’a...

Fransa’nın İran çıkarması

Enerji Günlüğü – 140 Fransız şirket temsilcisinden oluşan bir heyet,İran ile ekonomik bağları genişletmenin yollarını aramak için bu sabah Tahran’a geldi. Heyet, 1979 İslam devriminden bu yana İran’a gelen ilk büyük Avrupa heyeti.

İran Ticareti Geliştirme Örgütü (TPO) başkan yardımcısı Mehdi Mir Aboutalebi ziyarete gelen işadamı heyetinin ağırlıklı olarak Fransız araba yapımı, madencilik, ticaret, petrol, doğalgaz, petrokimya, su, elektrik, havacılık, demiryolları, yollar, denizcilik, çimento, metal, ilaç, bankacılık ve turizm sektörlerinde faaliyet yürüten temsilcilerden oluştuğunu söyledi. Fransız heyette, Total, Alstom, Telekom grubu Orange ve Renault gibi birçok büyük Fransız şirketi temsilcisi bulunuyor.

Yaptırımların kaldırılmasının ardından İran pazarından pay almak isteyen Heyete İran Yatırım, Teknik ve Ekonomik Yardım Daire Başkanı Behruz Alişiri, İran'daki mevcut durum ve kanunlar hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Fransa Otomotiv Sanayicileri Birliği Başkanı Patrick Blain başkanlığındaki140 kişilik heyet üç gün sürecek Tahran temasları kapsamındaİran Ekonomi Bakanlığında görüşmelerde bulunacak, ayrıca İran Ticaret, Sanayi ve Maden Odası'nı ziyaret edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler