1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa’nın nükleer enerji üretimi Mayıs’ta çakıldı

Fransa’nın nükleer enerji üretimi Mayıs’ta çakıldı

Fransa’nın Mayıs ayında nükleer enerji üretimi koronavirüs krizi nedeniyle yıllık %22,4 azalarak 2012 yılındaki düşük üretim rekorunu kırdı.

Fransa’nın nükleer enerji üretimi Mayıs’ta çakıldı

Enerji Günlüğü - Fransa’nın Mayıs ayında nükleer enerji üretimi koronavirüs krizi nedeniyle yıllık %22,4 azalarak 2012 yılındaki düşük üretim rekorunu kırdı.

58 nükleer reaktör ile AB üyeleri arasında birinci sırada bulunan ve enerji ihtiyacının yüzde 70'inden fazlasını nükleer enerjiyle ile karşılayan Fransa, 2020 Mayıs ayında 2012 yılında kırılan düşük üretim rekorunu kırdı. 2012 yılındaki nükleer üretimden yüzde 8,6 oranında daha düşük üretimin gerçekleştiği Mayıs ayında toplam 24.6 TWh nükleer enerji üretimi gerçekleştirildi. Fransız elektrik iletim sistemi operatörü (TSO) RTE verilerine göre, Mayıs ayında nükleer enerji üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 22,4 oranında azaldı. 

Normalde Fransa’nın elektrik üretiminde üçte bir paya sahip olan nükleer enerjinin Mayıs ayında ülkenin enerji üretimindeki payı ortalama yüzde 66 olarak gerçekleşti. 

Yılın ilk beş ayında ise ülkenin nükleer enerji üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.9 azalarak 152.7 TWh oldu. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİ ARTTI

Fransa’nın rüzgar enerjisi üretimi Mayıs ayında artış kaydederek 2.6 TWh oldu ve enerji üretiminde payı yüzde 7 olarak gerçekleşti. Güneş enerjisi 1.5 TWh üretimle yüzde 4 paya sahip olurken, hidroelektrik santraller 6.7 TWh üretimle yüzde 18 paya sahip oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler