1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ‘Fransız Air Liquide Türkiye’de yatırıma Fransız kalmadı’

‘Fransız Air Liquide Türkiye’de yatırıma Fransız kalmadı’

Enerji Günlüğü – Fransız şirket Air Liquide, Ankara’daki tesisini törenle hizmete açtı.Sanayi, sağlık ve çevre gazları şirketi Air Liquide, Ankara’daki...

‘Fransız Air Liquide Türkiye’de yatırıma Fransız kalmadı’

Enerji Günlüğü – Fransız şirket Air Liquide, Ankara’daki tesisini törenle hizmete açtı.

Sanayi, sağlık ve çevre gazları şirketi Air Liquide, Ankara’daki yeni tesisini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleşen bir açılış töreni eşliğinde resmi olarak hizmete açtı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Air Liquide tesis açılışında yaptığı konuşmada, “Bir Fransız şirketi, Türkiye’deki yatırım ortamına Fransız kalmıyor, Polatlı’ya son derece teknolojik bir yatırım yapıyor” dedi. Çağlayan, Air Liquide’in Türkiye’ye yaptığı 300 milyon TL’lik yatırımın, ülkenin ithal etmek zorunda olduğu sıvı nitrojen ve sıvı oksijenin Türkiye’de üretimine olanak sağlayacağını ifade etti.

Ankara tesisi ve ilgili tedarik zinciri, sıvı azot ve oksijen üretim biriminin yanı sıra, tüp dolum ünitelerinden oluşuyor ve 110 milyon TL’lik (40 milyon EUR) yatırımla hayata geçirildi.

Air Liquide’in Polatlı’da bulunan Ankara tesisi, günlük 200 tonluk sıvı oksijen ve azot üretim kapasitesine sahip 40 bin metrekare alana kuruldu. Air Liquide Polatlı tesisi, başkent Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayiciler ve üniversitelerin gaz ihtiyacını karşılayacak.

2010 yılında Türkiye pazarına giren Air Liquide, 2011 yılı içerisinde Petkim ile Aliağa Rafinerisi’nin endüstriyel gaz ihtiyacının karşılanmasına ilişkin bir anlaşma imzalamıştı.

Air Liquide Grubu Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Christophe Chalier, Ankara tesisinin açılış konuşmasında: “Hâlihazırda Ankara ve İzmir’deki iki ayrı üretim tesisine 300 milyon TL (110 milyon EUR) yatırım yapmış bulunmaktayız ve yakın gelecekte yeni yatırımlar yapmak için heyecan duyuyoruz. Ankara Polatlı’da hizmete açmış olduğumuz yeni tesisimiz Türkiye’ye olan uzun soluklu güvenimizin güçlü bir göstergesidir. Air Liquide olarak farklı uygulamalar ve yenilikçi çalışmalarımız ile Ankara ve İç Anadolu’ya değer katacağımıza ve Türk sanayisinin gelişimi ve rekabetçiliğine büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler