1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fransız çevrecilerden kaya gazı protestosu

Fransız çevrecilerden kaya gazı protestosu

Enerji Günlüğü - Fransız çevreciler Total'e yeniden verilme olasılığı olan kaya gazı ve kaya petrolü aramaları iznine karşı protesto çağrısı yaptı.Fransız...

Fransız çevrecilerden kaya gazı protestosu

Enerji Günlüğü - Fransız çevreciler Total'e yeniden verilme olasılığı olan kaya gazı ve kaya petrolü aramaları iznine karşı protesto çağrısı yaptı.

Fransız Hidrolik Çatlatma Karşıtı Ulusal Koalisyon Stop Gaz de schiste'nin açıklamasına göre, Çevreci gruplar Fransız mahkemesi tarafından Fransız enerji şirketi Total'e yeniden verilebilecek olan Montélimar sahası ruhsatı için 28 Şubat tarihinde bir protesto gösterisi düzenleme çağrısı yaptı.

Fransız Parlamentosu'nda 2011 bütçesinin kabulü sırasında yürürlükten kaldırılan Total'e ait Montélimar ruhsatının iptali konusunu mahkemeye taşıdı. Total'in sahada geleneksel teknikleri kullanmayacağına dair açıklaması nedeniyle yeniden kaya gazı ve kaya petrolü arama izni verilme olasılığına karşı yapılacak olan gösteri Fransız otoriteleri üzerinde baskı yaratmayı amaçlıyor.

Fransız Enerji Bakanı Ségolène Royal geleneksel hidrokarbon aramaları izinlerini durdurmaları gerektiğini belirterek, Bakanlığın yeni izinler vermeyeceğini ve kaya gazı ve kaya petrolü arama yasağının da devam edeceğini açıklamıştı.

Fransa'da mevcut durumda 160 arama izni başvurusu bulunuyor. Fransa hükümeti geçtiğimiz Ekim ayında üç yeni izin vermiş ve dört iznin süresini uzatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler