1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransız EDF’den Almanya’ya depolama çözümü

Fransız EDF’den Almanya’ya depolama çözümü

EDF Renewables, Almanya'da Heidenau'da ve Rostock’ta bulunan Malteurop’un iki malt fabrikasında bir batarya depolama sistemi başlattı.

Fransız EDF’den Almanya’ya depolama çözümü

Enerji Günlüğü - EDF Renewables, Almanya'da Heidenau'da ve Rostock’ta bulunan Malteurop’un iki malt fabrikasında bir batarya depolama sistemi başlattı.

EDF Renewables, Almanya'daki Ticari ve Endüstriyel (C&I) müşteriler için yenilikçi bir depolama çözümü sunuyor. EDF Renewables, Almanya'da Heidenau'da ve Rostock’ta bulunan iki Malteurop malt fabrikasında bir batarya depolama sistemi başlattı. Bu yeni sistemler, akıllı, otonom bir elektrik yönetim sistemine bağlı lityum iyon pillerden oluşuyor.

Şirket tarafından tasarlanan depolama çözümü, elektrik şebekesi ağır yük altındayken her fabrikaya en az bir saat boyunca 200 kW otonom elektrik sağlayabilecek. Böylece elektrik tüketimini dengeleyerek şebeke yükünü azaltırken, müşterilerin enerji faturalarını düşürecek. 

Bu yeni teklif, müşterinin elektrik talebinin ve tesisin depolama kapasitesinin akıllı yönetim sistemi esasına dayanıyor. Ayrıca 2035 yılına kadar 10 GW ek depolama kapasitesi ile Avrupa'da lider şirket olmayı amaçlayan EDF’nin Elektrik Depolama Planına da katkıda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler