1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransız hükümeti Alstom için toplanacak

Fransız hükümeti Alstom için toplanacak

Enerji Günlüğü - Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa Başbakanı ve Ekonomi bakanı ile bugün Alstom SA ile ilgili bir toplantı yapacak.Fransa...

Fransız hükümeti Alstom için toplanacak

Enerji Günlüğü - Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa Başbakanı ve Ekonomi bakanı ile bugün Alstom SA ile ilgili bir toplantı yapacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa Başbakanı ve Ekonomi bakanını Fransız enerji şirketi Alstom’un satışını değerlendirmek için toplantıya çağırdı.

Hollande'nin başkanlık edeceği ve Başbakan Manuel Valls ve Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg'un da katılacağı toplantı bugün Türkiye saati ile 09.00'da başlayacak.

Hollande’nin toplantı çağrısı Alman Siemens şirketinin Alstom’un bir kısmının satın alımı için Japon Mitsubishi Heavy Industries ile güç birliği yapacağını açıklamasının ardından geldi. Dolayısıyla toplantıda, Alman mühendislik devi Siemens'in Japonya'dan Mitsubishi Heavy Industries ile güç birliği yaparak Alstom'u satın alma isteği değerlendirilecek.

Alstom'un enerji varlıkları için hali hazırda General Electric teklif vermiş durumda. Ancak Fransız hükümeti, stratejik bir ulusal varlık olarak gördüğü Alstom'u GE'nin kontrol etmesini istemiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler