1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransız ve Japon şirketlerden nükleer işbirliği

Fransız ve Japon şirketlerden nükleer işbirliği

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Orano nükleer yakıt geri dönüşümü alanındaki deneyimlerini Japon şirket JNFL ile paylaşacak.Fransız çokuluslu...

Fransız ve Japon şirketlerden nükleer işbirliği

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Orano nükleer yakıt geri dönüşümü alanındaki deneyimlerini Japon şirket JNFL ile paylaşacak.

Fransız çokuluslu enerji şirketi Orano, Japan Nuclear Fuel Limited (JNFL) şirketi ile Japonya’da bulunan Rokkasho Yeniden İşleme Tesisi (RRP) ve kurulmakta olan MOX Fabrikasyon Tesisi'ni (J-MOX) kapsayan iki ayrı destek hizmet anlaşması imzaladığını açıkladı.

İlk sözleşmeye göre, Orano Melox Geri Dönüşüm Tesisi’nden ve ve Orano grubunun mühendislik iştiraki olan Orano Projets’den 20 uzman, J-MOX ana ekipmanı için Nisan 2019'a kadar bakım, işletme ve ürün kalitesine odaklanmış teknik bir gözden geçirme hizmeti sağlayacaklar.

İkinci sözleşme ile Melox uzmanları, Melox ekipmanlarına benzer olan bazı J-MOX ekipmanları için bakım konusundaki deneyimlerini aktaracaklar.

Orano Group Geri Dönüşüm İş Birimi Başkan Yardımcısı Pascal Aubret, destek hizmetleri anlaşması ve ekli sözleşmelerin iki şirket arasında yakıt nükleer döngüsünde uzun vadeli küresel stratejik ortaklığı doğruladığını açıkladı. Ayrıca Aubret, Orano ve JNFL’nin önümüzdeki yıllarda Fransa'daki Japon uzmanların eğitimine de devam edeceklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler