1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fridman İngiltere varlıklarını satmaya hazırlanıyor

Fridman İngiltere varlıklarını satmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Rus milyarder Mikhail Fridman,İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde bulunan gaz varlıklarını satmaya hazırlanıyor.Rus milyarder Mikhail Fridman'ın...

Fridman İngiltere varlıklarını satmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Rus milyarder Mikhail Fridman,İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde bulunan gaz varlıklarını satmaya hazırlanıyor.

Rus milyarder Mikhail Fridman'ın bir sözcüsü Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, Fridman'ın şirketi LetterOne Group olarak İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde bulunan gaz varlıklarını satmaya hazırlandıklarını söyledi.

Sözcü, "Hali hazırda tüm seçenekleri gözden geçiriyoruz. Bu seçenekler arasında İngiltere varlıklarımızın satılması veya takas edilmesi var" diye konuştu.

Sözcü, başka bir yerde yatırım olanaklarını gözettiklerini de sözlerine ekledi.

Fridman, İngiltere Kuzey Denizi'nde doğalgaz üretiminin yüzde 5'ten fazlasını gerçekleştiren 13 gaz sahasına sahip. LetterOne Group Mart ayında Alman enerji şirketi RWE AG'nin petrol ve gaz kolu olan Dea'yı satın almış ve uluslararası bir tartışma başlatmıştı.

Şirketin Ukrayna kriziyle bağlantılı yaptırımlarla karşılaşacağını düşünen İngiltere hükümeti şirkete bu sahaları satması için altı ay süre vermişti.

Ayrıca İngiltere, DEA'nın 5,1 milyar Euro'ya LetterOne şirketine satışına onay vermemişti.

İNGİLTERE'DEN RWE DEA'NIN SATIŞINA VETO

Önceki ve Sonraki Haberler