1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. FT yazarı Fatih Birol’u yılın enerji insanı seçti

FT yazarı Fatih Birol’u yılın enerji insanı seçti

Enerji Günlüğü - Financial Times yazarı Nick Butler, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol’u, “yılın enerji insanı” seçti.İngiliz Financial...

FT yazarı Fatih Birol’u yılın enerji insanı seçti

Enerji Günlüğü - Financial Times yazarı Nick Butler, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol’u, “yılın enerji insanı” seçti.

İngiliz Financial Times yazarı Nick Butler yazdığı “Yılın enerji insanı: Fatih Birol, IAE” başlıklı makalede, Uluslararası Enerji Ajansı (IAE) Direktörü Fatih Birol’u IAE’nin son yıllarda gerçeklerin ve fikirlerin vazgeçilmez bir kaynağı haline gelmesinde oynadığı başat rol nedeniyle “yılın enerji insanı” seçti. 

Son on yılda Uluslararası Enerji Ajansı’nın gerçeklerin ve fikirlerin vazgeçilmez bir kaynağı haline geldiğini kaydeden Butler, “Bu başarı orada çalışan birçok insanın çalışmaları sayesinde sağlandı, fakat başlıca rolü eski baş ekonomist ve şimdiki başkan Fatih Birol oynadı. Bu nedenle onu, 2017’nin enerji insanı seçiyorum” ifadesini kullandı.

IAE’nin Birol liderliğinde değişen dünyanın dengelerine uyum sağlamayı başardığını kaydeden Butler, “Kuruluş, asıl hedefini ihmal etmeden, enerji güvenliği tanımını bugünün gerçekleri olan iklim değişikliği, şehirlerde hava kalitesi ve enerjiye erişim gibi konuları kapsayacak şekilde genişletti” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler