1. HABERLER

  2. PETROL

  3. FTZ Akaryakıt Eskişehir’de Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kuracak

FTZ Akaryakıt Eskişehir’de Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kuracak

FTZ Akaryakıt, Eskişehir’de TCDD tarafından işletilen Lojistik Bölge içerisinde bulunan alanda toplam 46.930 m3 depolama kapasiteli Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kuracak.

FTZ Akaryakıt Eskişehir’de Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - FTZ Akaryakıt, Eskişehir’de TCDD tarafından işletilen Lojistik Bölge içerisinde bulunan alanda toplam 46.930 m3 depolama kapasiteli Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kuracak.

FTZ Akaryakıt Otomotiv İnşaat Taahhüt Tekstil Gıda Paketleme San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi Fevziçakmak Mahallesi, TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi adresinde “Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisi kurulması planlanıyor. Tesis için 9 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. 

Proje kapsamında binalar ve akaryakıt ve LPG/LNG depolama alanları inşa edilecek. Proje Eskişehir ve çevre illerde yer alan akaryakıt ve LPG/LNG istasyonlarının süratli ve kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlıyor. Tesiste 6’sı LPG tankı olmak üzere toplam 48 adet akaryakıt tankı ile toplam 46 bin 930 metreküp yakıt depolanacak.

Tesise akaryakıt ve LPG/LNG türündeki yakıtlar kabul edilecek. Kara yolu ile tankerle ve/veya demir yolu ile vagonlarla tesise gelen yakıtlar güvenlik kontrollerinin ardından akaryakıt ve LPG/LNG olmak üzere borular vasıtasıyla depolama yapılacak olan depolara alınacak. Satışı yapılacak olan yakıtlar, gerekli güvenlik önlemleri alınarak depolardan borular vasıtasıyla tankerlere ya da vagonlara doldurulacak. Kara yolu ya da demir yolu ile sevkiyatı yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler