1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fukuşima nükleer felaketinin boyutları görüntülendi

Fukuşima nükleer felaketinin boyutları görüntülendi

Enerji Günlüğü - 2011 yılında yaşanan Fukuşima Nükleer Santral felaketinin boyutları gönderilen su altı robotunun görüntüleri ile gün yüzüne çıktı.Fukuşima...

Fukuşima nükleer felaketinin boyutları görüntülendi

Enerji Günlüğü - 2011 yılında yaşanan Fukuşima Nükleer Santral felaketinin boyutları gönderilen su altı robotunun görüntüleri ile gün yüzüne çıktı.

Fukuşima Nükleer santrali işleten Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi (TEPCO), Little Sunfish-Küçük Güneşbalığı adı verilen su altı robotunun santralin 3 reaktöründe araştırmaya ve görüntü almaya başladığını duyurdu. Bir dilim ekmek büyüklüğündeki robot, iki kamera ve radyasyon ölçüm dedektörüyle veri toplayarak hem hasarı tespit etmeye hem de felaketin ardından eriyip kazanın dibine çöken ve radyoaktif su altında kalan yakıtı bulmaya çalışacak. 

Japonya’da 2011’deki deprem ve tsunamide ağır hasar gören Fukuşima Nükleer Santrali’nin içinden robot tarafından alınan ilk görüntüler 3 numaralı reaktörde meydana gelen büyük hasarı ortaya koyuyor. 

Fukuşima’da daha önce de uzaktan kumandalı robotlar kullanılmıış, ancak aşırı derecedeki yüksek radyasyon nedeniyle sonuç alınamamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler