1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fukuşima nükleer santralindeki yakıt çubukları çıkartılıyor

Fukuşima nükleer santralindeki yakıt çubukları çıkartılıyor

Enerji Günlüğü- Japonya'da Mart 2011'deki deprem ve tsunamide zarar gören Fukuşima nükleer santralindeki Daiçi reaktöründen binden fazla yakıt çubuğu...

Fukuşima nükleer santralindeki yakıt çubukları çıkartılıyor

Enerji Günlüğü- Japonya'da Mart 2011'deki deprem ve tsunamide zarar gören Fukuşima nükleer santralindeki Daiçi reaktöründen binden fazla yakıt çubuğu çıkarılmaya başlıyor.

İLK ADIM BUGÜN ATILDI

Fukuşima nükleer santralini işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO), deprem ve tsunaminin neden olduğu hasarın giderilmesi amacıyla dört reaktörden biri olan Daiçi'de, 4. ünitedeki depolama havuzunda tutulan yakıt çubuklarının çıkarılması için riskli ve hassas ilk adımın bugün atıldığını açıkladı.

Uranyum yakıtı içeren 4,5 metre uzunluğunda ve 300 kilogram ağırlığındaki yakıt çubuklarının güvenli yere taşınması operasyonu ancak aylarca süren planlama ve tamir işlemlerinden sonra yapılabiliyor.

1533 ÇUBUĞUN GÜVENLİ BİR YERE TAŞINMASI 2014 SONUNA DEK SÜREBİLECEK

Toplam 1533 çubuğun güvenli bir yere taşınmasının 2014 sonuna dek sürebileceği belirtildi. Çubukların zarar görmüş olması halinde sızıntı meydana gelmesi ya da havayla temasının önlenmesi gerektiğinden operasyonun tehlikeli olduğu vurgulandı.

Çubuklar, 10-20 yıl kullanım için tasarlanan ve muhtemel felaketlere karşı güçlendirilen yeni bir ortak havuza yerleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler