1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fukuşima Santrali için etkili adım çağrısı

Fukuşima Santrali için etkili adım çağrısı

Enerji Günlüğü- Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka, Fukuşima'daki nükleer santralde ardı ardına çıkan sorunların azaltılması...

Fukuşima Santrali için etkili adım çağrısı

Enerji Günlüğü- Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka, Fukuşima'daki nükleer santralde ardı ardına çıkan sorunların azaltılması için etkili adımlar atılmasını istedi.

TEPCO YÖNETİCİSİ ÇAĞRILDI

Tanaka, santrali işleten Tokyo Elekrtik Enerji Şirketi'nin (TEPCO) yöneticisi Naomi Hirose'yi makamına çağırarak, tesiste giderek büyüyen sorunlardan, özellikle insan hatasından kaynaklanan radyoaktif sızıntılardan endişe duyduklarını bildirdi.

Shunichi Tanaka, sorunların çözümünü uzun vadeli ve etkili adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Hirose'nin basına kapalı yapılan görüşmede, Fukuşima'ya diğer tesislerden daha fazla personel aktarılacağı teminatını verdiği ifade edildi.

KURUL OLAYI “CİDDİ OLAY” SEVİYESİNE YÜKSELTMİŞTİ

Radyoaktif su sızıntısının 19 Ağustos'tan bu yana devam ettiği Fukuşima nükleer santralinde insan hatası sonucu meydana gelen sorunların sonuncusu, tesiste çalışan 6 işçinin, kazara yüksek derecede radyoaktif suya maruz kalması olmuştu. TEPCO, işçilerin tamir çalışmaları sırasında bir boruyu yanlışlıkla sökmeleriyle radyoaktif suyun üzerlerine ve yere boşaldığını açıklamıştı. Koruyucu tulum giyen ve maske takan işçilerin, radyoaktif sudan ne kadar etkilendikleri henüz bilinmiyor.

Nükleer Düzenleme Kurulu, bir türlü kontrol altına alınamayan radyoaktif sızıntı nedeniyle santraldeki alarm seviyesinin Uluslararası Nükleer ve Radyolojik Olay Ölçeği'ne (İNES) göre "anomali"den "ciddi olay" seviyesine yükseltmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler