1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fukuşima`da bir sızıntı daha

Fukuşima`da bir sızıntı daha

Enerji Günlüğü - Japonya'daki Fukuşima nükleer santralinde bulunan diğer depolama tanklarından da radyoaktif su sızıntısı olduğu belirlendi.Nükleer...

Fukuşima`da bir sızıntı daha

Enerji Günlüğü - Japonya'daki Fukuşima nükleer santralinde bulunan diğer depolama tanklarından da radyoaktif su sızıntısı olduğu belirlendi.

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka, 19 Ağustos'tan bu yana devam eden radyoaktif su sızıntısı nedeniyle alarm seviyesinin Uluslararası Nükleer ve Radyolojik Olay Ölçeği'ne (İNES) göre "anomali"den "ciddi olay" seviyesine yükseltildiği nükleer santraldeki diğer depolama tanklarında da sızıntı tespit edildiğini açıkladı.

Yeni sızıntı, hasarlı reaktörler ve kullanılmış yakıt çubuklarını soğutmak için kullanılan suyun depolandığı havuzlardan yaklaşık 300 bin litre radyoaktif suyun sızmasının ardından nükleer santrali işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO) tarafından yapılan ayrıntılı incelemeler sırasında ortaya çıktı. Bu arada nükleer santral civarındaki radyasyon düzeyinin, sanılandan 18 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

TEPCO, daha önce yaptığı açıklamada, santralden sızan sudan yayılan radyasyonun düzeyini saatte 100 millisievert olarak vermişti. Daha duyarlı ölçüm aletleriyle yapılan sonraki ölçümler ise radyasyon düzeyinin saatte 1800 millisievert olduğunu gösterdi. Söz konusu radyasyon düzeyi, 4 saat maruz kalınması durumunda ölümle sonuçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler