1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Full, akaryakıt istasyonlarını Lukoil`e kiralıyor!

Full, akaryakıt istasyonlarını Lukoil`e kiralıyor!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketi FULL, Türkiye'deki 55 akaryakıt istasyonunun tamamının kullanım haklarını 10 yıllığına devretmek üzere,...

Full, akaryakıt istasyonlarını Lukoil`e kiralıyor!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketi FULL, Türkiye'deki 55 akaryakıt istasyonunun tamamının kullanım haklarını 10 yıllığına devretmek üzere, Rus sermayeli dağıtım şirketi Lukoil'le mutabakata vardı.
Full'den yapılan açıklamada, FULL Grubu’nun Türkiye genelindeki FULL markası altında faaliyet gösteren tüm istasyonlarının kullanım haklarını devretme niyeti ile piyasadan teklif istemesi üzerine yeni bir sürecin başladığı belirtildi. Açıklamada "Doğan Holding’le yaşanmış sürecin yasal olarak son bulması ile birlikte, FULL tarafından tekliflerin değerlendirilmesi sonrasında LUKOIL Eurasia Petrol AŞ’nin ön teklifi uygun görülmüş ve görüşmelerin münhasıran yapılması konusunda mutabık kalınmıştır" denildi.
Söz konusu işbirliğinin olumlu sonuçlanmasının arzu edildiği, bu nedenle görüşmeler devam ederken istasyonlardaki mevcut durumun tespiti, gerekli teknik revizyon ve geliştirmeler yapmak amacı ile incelemeler gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu süreçte, Ocak ve Şubat aylarında operasyonlarda geçici bir durdurma gündeme gelebilecek.
Açıklamada, "LUKOIL ve FULL müşterileri potansiyel işbirliğinden doğacak sinerji sayesinde Türkiye genelinde oluşacak yaygın istasyon ağından yüksek kaliteli ürünlere rekabetçi fiyata ulaşacak, çok yönlü kurumsal ve sadakat programlarından faydalanabilecektir" ifadeleri yer aldı.
40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren Rus sermayeli Lukoil Grubu’nun Türkiye’deki faaliyetleri 1998 senesinde başladı. Şirket 2006'dan bu yana akaryakıt ve gaz ürünlerinin, jet yakıtlarının ve petrokimyasalların satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyor. 2008'de Akpet Şirketler Grubu’nu satın alan LUKOIL Türkiye'nin varlıkları arasında 600’e yakın petrol istasyonu, 8 petrol terminali ve AkpetGaz markası altında geniş LPG, CNG ve LNG dağıtım ağı var.

Önceki ve Sonraki Haberler