1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Full’ün 44 istasyonu 15 yıllığına Shell’in oldu

Full’ün 44 istasyonu 15 yıllığına Shell’in oldu

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas Petrol A.Ş. yaklaşık 44 akaryakıt ve LPG istasyonunu kiralamak üzere Fullgaz Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.,...

Full’ün 44 istasyonu 15 yıllığına Shell’in oldu

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas Petrol A.Ş. yaklaşık 44 akaryakıt ve LPG istasyonunu kiralamak üzere Fullgaz Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Asya Akaryakıt Ticaret ve Sanayi A.Ş., Full Petrol ve Enerji Yatırımları A.Ş. ile bir çerçeve anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre istasyonların mülkiyeti halihazırdaki mal sahiplerinde kalmaya devam edecek, istasyonlar Shell & Turcas tarafından 15 yıla kadar bir süreyle kiralanacak ve Shell markasıyla işletilecek. Shell markası altında satışa başlanmadan önce ilgili merciilerden gerekli izinler alınacak ve her bir istasyon için durum tespiti tamamlanacak. Full, geçtiğimiz haftalarda 53 istasyonunu yaklaşık 250 milyon dolara, 12 yıllığına Rus sermayeli Lukoil'e kiralamak üzere anlaşmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Türkiye Shell için stratejik öneme sahip bir ülke ve şirket ülkedeki konumunu daha da güçlendirmek için akaryakıt istasyon ağını genişletmek istiyor. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde bulunan bu yeni istasyonlar Shell & Turcas’ın yaklaşık 1000 istasyondan oluşan mevcut ağına güç katacak. Bu ek istasyonlar Shell’in kaliteli ürün ve hizmetlerini Türkiye’de daha fazla müşteriye ulaştırmasını mümkün kılacak” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler