1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Futbol oynayan elektriğini bedavaya getirecek

Futbol oynayan elektriğini bedavaya getirecek

Enerji Günlüğü - ABD'li araştırmacılar yarım saat oynandığında bir lambayı üç saat aydınlatan bir futbol topu geliştirdiler.25 yaşındaki teknisyen...

Futbol oynayan elektriğini bedavaya getirecek

Enerji Günlüğü - ABD'li araştırmacılar yarım saat oynandığında bir lambayı üç saat aydınlatan bir futbol topu geliştirdiler.

25 yaşındaki teknisyen Vicktor Angel tarafından tasarlanan futbol topu oynarken şarj oluyor.

DW Türkçe servisinin haberine göre, bu toplar içindeki bataryalar sayesinde şarj edilebiliyorlar, normal futbol toplarından sadece elli gram ağırlar ve patlamıyorlar.

İçinde enerji depolanan futbol topunu tasarlayan Vicktor Angel enerji üreten topu şu sözlerle anlatıyor: "İçinde lityum batarya var. Tıpkı iPhone ya da benzer cihazlarda olduğu gibi. Batarya yeniden şarj edilebiliyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklar böylece, önce futbol oynayıp ardından da evde LED lamba kullanıp ödevlerini yapabilirler."

NORMAL BİR FUTBOL TOPUNDAN SADECE 50 GRAM AĞIR

Victor Angel, en önemli şeyin topun hafif olması olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sonuçta çocuklar oynayacak. Şu anda normal bir futbol topundan sadece 50 gram daha ağır. İçinde hava yok. Yani patlaması mümkün değil. Çamurda ve yağmurda da oynayabilirsiniz" diyor.

TOPUN ÖZELLİKLE ELEKTRİK OLMAYAN YERLERE HİZMET ETMESİ HEDEFLENİYOR

Fiyatı 100 Dolar olan kadar futbol topunun üretim masrafları, bağışlarla karşılanmış. Futbol topunu daha da geliştirmek istiyen Victor ve "Uncharted Play" isimli oluşumdan Melissa Seligmann, projenin bir gün kendi kendini finanse edebilmesini umuyor. Topun, özellikle de elektrik olmayan yerlere hizmet etmesini hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler