1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. G-20 Zirvesinin gündemi iklim değişikliği

G-20 Zirvesinin gündemi iklim değişikliği

Enerji Günlüğü - Bugün Çin'de başlayan G-20 zirvesinin gündemi 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması'nın...

G-20 Zirvesinin gündemi iklim değişikliği

Enerji Günlüğü - Bugün Çin'de başlayan G-20 zirvesinin gündemi 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması'nın uygulanması olacak. 

Çin'in evsahipliği yapacağı G20 Hangzhou Zirvesi bugün başladı. G20 Hangzhou Zirvesi'nin ana teması, "İnovasyon, dinamizm, etkileşim ve kapsayıcılığa dayalı bir dünya ekonomisinin yaratılması" olarak belirlendi. 

Küresel ekonomide belirsizliklerin bulunduğu ve ticarette korumacılığın güçlendiği göz önüne alındığında Hangzhou Zirvesi'nin ana temasının büyük önem taşıdığı kabul ediliyor.

İLK KEZ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA BİRLİKTE TARTIŞILACAK

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Çin'in bu yılki zirve gündemine 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma gündemi ve iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması'nın uygulanmasını almasını takdirle değerlendirdiğini belirterek, "Genel Sekreter olarak, 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma gündeminin Zirve'de ana gündeme alınmasından dolayı Çin'e çok teşekkür ederim. Bu, G20 tarihinde ilk kez sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliğiyle ilgili sorunların birlikte tartışılacağı anlamına geliyor." dedi. 

Ban Ki-moon, G20 Hangzhou Zirvesi'nin, Paris Anlaşması'na ilişkin hukuki prosedürün üyelerce bir an önce tamamlanması için bir fırsat oluşturmasını umduğunu da kaydetti. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'e Çin'in taahhütlerini onaylayacağı müjdesini verdiği için de teşekkür etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler