1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G.Kıbrıs sularında 3. tur doğal gaz anlaşmaları tamamlandı

G.Kıbrıs sularında 3. tur doğal gaz anlaşmaları tamamlandı

Enerji Günlüğü - G.Kıbrıs karasularında bulunan doğal gaz sahalarında ruhsatlandırma görüşmeleri sonuçlandı. G.Kıbrıs kabinesi 17 Mart'ta anlaşmaları...

G.Kıbrıs sularında 3. tur doğal gaz anlaşmaları tamamlandı

Enerji Günlüğü - G.Kıbrıs karasularında bulunan doğal gaz sahalarında ruhsatlandırma görüşmeleri sonuçlandı. G.Kıbrıs kabinesi 17 Mart'ta anlaşmaları onaylayacak.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan petrol ve doğal gaz arama ruhsatlandırma ihalelerinin üçüncü turunda seçilen şirketlerle yaptıkları görüşmeleri başarıyla tamamladıklarını açıkladı. 

Bölgede 6. Blok için Eni ve Total Konsorsiyumu, 8. Blok için Eni ve 10. Blok için ExxonMobil ve Qatar Petroleum Konsorsiyumu ile koşullar üzerinde anlaşmaya varıldığını kaydeden Yiorgos Lakkotrypis, Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu'nun 17 Mart 2017 tarihinde şirketlerle üzerinde anlaşılan koşulları görüşeceğini ve onay verilerek bir sonraki aşama olarak anlaşmaları imzalayabileceklerini söyledi. 

11. BLOKTA TOTAL'İN HİSSELERİNİN YARISININ ENİ'YE DEVRİ ONAYLANDI

Lakkotrypis, 11. Blokta Total'in sahip olduğu hisselerin yarısının Eni'ye devretme başvurusunu da kabinenin onayladığını kaydetti. Bunun ise 11. Blok'ta ortak katılımı güçlendirecek çok önemli bir gelişme olduğunun da altını çizdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ın düzenleyeceği üçüncü tur doğalgaz ihalesi kapsamında ihale edilecek 6 numaralı sahanın önemli bir bölümünün ülkemizin kıta sahanlığı sınırları içerisinde yer aldığını açıklamıştı. 

TÜRKİYE'DEN G.KIBRIS'A DOĞALGAZ İHALE UYARISI

GÜNEY KIBRIS 3. TUR ENERJİ İHALELERİ BAŞLIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler