1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. G.Kore Hollanda’ya nükleer teknoloji satacak

G.Kore Hollanda’ya nükleer teknoloji satacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore, Hollanda ile 23 milyon dolarlık nükleer teknoloji ihracatı anlaşması yaptı.Güney Kore'nin, Hollanda ile Kore nükleer teknolojisinin...

G.Kore Hollanda’ya nükleer teknoloji satacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore, Hollanda ile 23 milyon dolarlık nükleer teknoloji ihracatı anlaşması yaptı.

Güney Kore'nin, Hollanda ile Kore nükleer teknolojisinin bu ülkeye ihracatını öngören 23 milyon dolarlık anlaşma imzaladığı açıklandı.

Anlaşma, Güney Kore'nin Devlet Başkanlığı sarayındaki resmi tören ile Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve ülkeyi ziyaret eden Hollanda Kralı Willem-Alexander tarafından imzaladı.

Anlaşmaya göre, Kore tarafında kurulan bir konsorsiyumun, Hollanda'nın Delft Teknik Üniversitesi'ndeki 2 megavatlık nükleer reaktörü 3 megavata çıkarması öngörülüyor. Anlaşmanın toplam değerinin ise 19 milyon Avro olduğu bildirildi.

Ayrıca törende, nükleer anlaşmanın yanı sıra, tarafların insan beynine ilişkin ortak araştırmalar yapmasında da mutabakata vardıkları kaydedildi. Törende Park Geun-hye ise konuyla ilgili, "Daha önceki görüşmelerimizin semeresini görmek beni çok memnun etti." diye konuştu.

Park, bu senenin ilk yarısında Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmış, Hollanda Kralı ile müzakerelerde bulunmuştu.

Öte yandan Güney Kore'deki nükleer teknoloji ile ilgili anlaşmalar, şimdiye kadar sadece Asya ve Orta Doğu'da bulunan bazı devletlerle yapılabilmişti. Bu anlaşmayla beraber Kore nükleer teknolojisi, ilk kez bir Avrupa devletine ihraç edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler