1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. G.Kore nükleer kazası ölüm getirdi

G.Kore nükleer kazası ölüm getirdi

Enerji Günlüğü - Güney Kore ‘de Cuma günü meydana gelen nükleer santral kazası sonucu üç işçi hayatını kaybetti.Güney Kore Çalışma Bakanı Yoo...

G.Kore nükleer kazası ölüm getirdi

Enerji Günlüğü - Güney Kore ‘de Cuma günü meydana gelen nükleer santral kazası sonucu üç işçi hayatını kaybetti.

Güney Kore Çalışma Bakanı Yoo Hanbong, iki nükleer santralin Cuma günü toksik gaz sızıntısı yaparak üç işçinin ölümüne neden olması sonrası kapatılması emri verdi.

Hanbong yaptığı açıklamada, olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattıklarını ve olayda sorumluluğu olanların yargılanacağını söyledi. Nükleer kazanın siber saldırılar sonrası ortaya çıkan sızıntıdan kaynaklandığı yönlü iddialar var.

Çalışmaları yürüten devlet şirketi Korea Hydro anda Nuclear Power Co. şirketi de ölümlerin yeraltı kablolarında meydana gelen nitrojen gazı sızması sonucu yaşandığını açıkladı.

Şirket yetkilisi, yaşanan kazanın siber saldırı tehditleri ile ilişkilendirmek için hiçbir neden olmadığını söyledi. Ayrıca, yaşamını yitiren iki işçinin kaza esnasında şalter odasında bulunmasının nedeni de halen anlaşılmış değil. Verilen bilgiye göre söz konusu iki işçinin kaza sırasında o odada bulunmasını gerektiren bir sebebin olmadığı iddia ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler