1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. G.Kore’den blockchain tabanlı elektrik santrali

G.Kore’den blockchain tabanlı elektrik santrali

Enerji Günlüğü - Güney Kore Hükümeti, Busan kentinde  blockchain teknolojisini kullanarak kuracağı yeni enerji santralinde elektrik...

G.Kore’den blockchain tabanlı elektrik santrali

Enerji Günlüğü - Güney Kore Hükümeti, Busan kentinde  blockchain teknolojisini kullanarak kuracağı yeni enerji santralinde elektrik üretiminde ve tüketiminde en yüksek verimliliği yakalamayı planlıyor.

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, son zamanlarda blockchain projelerine oldukça ilgi duyan Güney Kore Hükümeti, ülkenin en büyük ikinci şehri Busan’da 3 buçuk milyon dolar yatırımla blockchain tabanlı yeni bir enerji santrali (Virtual Power Plant, VVP) kurma kararı aldı. VVP enerji üretimini optimize etmek için çoklu enerji kaynaklarının boş kapasitelerini birleştiren bulut tabanlı dağıtılmış bir enerji santrali olarak tanımlanıyor.

Bizzat Busan’daki kuruluşlar tarafından önerilen ve Busan yerel yönetiminden, yerel şirketlerden, Pusan Ulusal Üniversitesi (PNU), Nuri Telecom ve Busan City Gas gibi şirketlerden destek alan bu proje, bölgedeki fabrikalarda ve kamu tesislerinde kullanılan elektriği tek bir noktada toplayacak. Bu yeni projede enerji depolama sistemi oluşturmayı düşünen hükümet, güneş enerjisinden de faydalanacak.

Projenin bölgedeki enerji sektöründe ciddi bir büyüme sağlayacağı öngörülüyor. Planlanan projenin Güney Kore’nin en büyük elektrik şirketi olan Korea Electric Power Corporation (KEPCO) tarafından düzenlenen ulusal bir yarışmada temsil edileceği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler