1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. G20 iklim değişikliğinde işbirliğini güçlendirecek

G20 iklim değişikliğinde işbirliğini güçlendirecek

G20 ülkeleri iklim değişikliği kaynaklı yaşanan zorluklarla bütünsel bir mücadele için uluslararası iş birliğini güçlendirme taahhüdünde bulundular.

G20 iklim değişikliğinde işbirliğini güçlendirecek

Enerji Günlüğü - G20 ülkeleri iklim değişikliği kaynaklı yaşanan zorluklarla bütünsel bir mücadele için uluslararası iş birliğini güçlendirme taahhüdünde bulundular.

22 Temmuz 2021 tarihinde İtalya’nın Napoli şehrinde başlayan G20 Çevre Bakanları ve İklim Enerji Bakanları Toplantısı, bu yıl odağına iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve doğal kaynakların sürdürülemez kullanımı konularını aldı. Sürdürülebilirlik ve doğanın korunmasına yönelik politikaların tartışıldığı Toplantı’nın sonunda 25 maddelik bir sonuç bildirisi kabul edildi. Sonuç bildirisinde yoksulluk, sağlık, ekonomik ve çevresel farklı zorluklarla karşı karşıya olunduğu ve bu zorlukların birbiriyle bağlantılı olduğu belirtildi. Bu zorlukların üstesinden gelmenin, insan refahı, sürdürülebilir ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim için gerekli olduğu kaydedilen bildiride, farklı gelişmişlik düzeyleri de dikkate alınarak sürdürülebilir ekonomilere adil bir geçiş taahhüt edildi.

Bildiride, "G20 Çevre Bakanları olarak iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, kirlilik, habitat kaybı, istilacı yabancı türler, arazi bozulması, çölleşme, okyanus ve deniz sağlığındaki düşüş, tatlı su ve diğer doğal kaynakların sürdürülemez kullanımı konusundaki zorluklara yönelik çabaları sürdürmeyi ve artırmayı taahhüt ediyoruz” denildi.

DENİZ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE YOĞUNLAŞTIRILMALI

Bildiride ayrıca emisyon seviyeleri ve iklim değişikliği gibi nedenlerden dolayı okyanus ve deniz sağlığından endişe duyulduğu ifade edildi. Deniz kirliliğiyle mücadelenin yoğunlaştırılması çağrısı yapılan bildiride, plastik kullanımını azaltmaya teşvik etmenin önemine de değinildi. 

Ayrıca, genç kuşakta çevreyi koruma bilinci oluşturmak için eğitim kanallarının artırılmasına yönelik iş birliği çağrısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler