1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. G20 liderlerinden iklim değişikliğiyle mücadeleye destek mesajı

G20 liderlerinden iklim değişikliğiyle mücadeleye destek mesajı

Enerji Günlüğü - G20 lidereleri iklim değişikliği ile mücadeleye desteklerini yeniden teyit ettiler ve Paris Anlaşması'ndan çekilen ABD'nin karşısında...

G20 liderlerinden iklim değişikliğiyle mücadeleye destek mesajı

Enerji Günlüğü - G20 lidereleri iklim değişikliği ile mücadeleye desteklerini yeniden teyit ettiler ve Paris Anlaşması'ndan çekilen ABD'nin karşısında yer aldılar.

Almanya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyanın zengin ülkelerinin liderleri, küresel ısınmaya karşı verilen mücadelede uluslararası çabalara desteklerini yeniden teyit ederek, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilen ABD Başkanı Donald Trump'a karşı bir duruş sergilediler. 

Cumartesi günü sona eren G20 liderler zirvesi sonrasında açıklanan sonuç bildirisi, ABD ve diğer G20 üyelerinin Paris iklim anlaşması konusunda yaşadıkları görüş ayrılığını ortaya koydu. Açıklamada, "ABD'nin Paris Anlaşması'ndan çekilme kararını not ettik. G20 üyesi diğer ülkelerin liderleri, Paris Anlaşması'nın geri dönülmez olduğunu vurguladılar" ifadesine yer verildi. 

Ev sahibi ülke başbakanı Angela Merkel ise konuşmasında Amerika'nın pozisyonunun "talihsiz" olduğunu ancak zirvenin bazı alanlarda iyi sonuçlar elde ettiğini kaydetti. Buna örnek olarak da korumacılık da dahil olmak üzere adil olmayan ticaret tüm uygulamaları ile mücadele edilmesi ve meşru ticaret savunma enstrümanlarının rollerinin kabul edilmesi konusunda varılan anlaşmaya ABD'nin de katılmasını gösterdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler