1. HABERLER

  2. PETROL

  3. G7, OPEC’in petrol üretimini arttırmasını istedi

G7, OPEC’in petrol üretimini arttırmasını istedi

G7 enerji bakanları, petrol ve gaz üreticisi ülkeleri sorumlu şekilde hareket ederek üretimi arttırmaya ve sıkılayan uluslararası pazarlara yanıt vermeleri çağrısında bulundular.

G7, OPEC’in petrol üretimini arttırmasını istedi

Enerji Günlüğü - İklim krizini ele almaları beklenen G7 enerji bakanları OPEC'e petrol üretimini artırma çağrısı yaptılar.

İklim kriziyle mücadelede yeni taahhütlerde bulunan G7 ülkelerinden bu taahhütlerle çelişen ilginç bir çağrı yapıldı. G7 enerji bakanları, Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü savaşın petrol fiyatlarını son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkardığı ortamda OPEC üyelerine üretimi artırmaları çağrısı yaptılar. G7 enerji ve çevre bakanlarının, dönem başkanı Almanya'da gerçekleştirdikleri toplantının sonuç bildirisinde yer yer verilen çağrıda, savaşın petrol, gaz ve kömür fiyatlarında artışı tetiklediği ve işletmeler, sanayi kuruluşlarının yanı sıra düşük gelirli hane halkları üzerinde büyük gerilim yaratan enflasyonu ateşlediği vurgulandı. 

Sonuç bildirisinde, "Petrol ve gaz üreticisi ülkeleri sorumlu şekilde hareket etmeye ve sıkılayan uluslararası pazarlara yanıt vermeleri çağrısında bulunuyoruz, OPEC'in önemli bir rol oynaması gerektiğini not ediyoruz" denildi.  

RUS GAZINA BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI ‘ÖZEL ACİLİYET’

G7 enerji ve çevre bakanları, AB'nin doğal gazda Rusya'ya bağımlılığının azaltılmasının "özel aciliyeti" olduğunu belirtirken, LNG arzının artırılmasının boru hatlarında potansiyel arz aksaklıklarının etkisini azaltmakta önemli rol oynayabileceğini vurguladılar.   

G7, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkenin oluşturduğu bir birlik. Avrupa Birliği de G7 içinde temsil ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler