1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. G7 ülkeleri kömüre desteği sonlandırıyor

G7 ülkeleri kömüre desteği sonlandırıyor

G7 ülkeleri, bu yıl sonuna kadar kömürden elektik üretimine doğrudan devlet desteğini sonlandırmayı vaat etti.

G7 ülkeleri kömüre desteği sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - G7 ülkeleri, bu yıl sonuna kadar kömürden elektik üretimine doğrudan devlet desteğini sonlandırmayı vaat etti.

Gelişmiş yedi ülkeden oluşan G7 grubu Birleşik Krallık'ta 11 Haziran 2021 Cuma günü bir araya gelerek ilk kez küresel ısınmayı 1,5 santigrat derece ile sınırlandırmak amacıyla  uzun ve kısa vadeli iklim hedeflerinde anlaştılar. Zirvede G7 ülkeleri, 2021 yılının sonuna kadar termal kömürden elektrik üretimine doğrudan devlet desteğini sonlandırmayı vaat etti. 

Ülkeler, İngiltere'deki zirvelerinin ardından yayımladıkları bildiride, iklim değişikliğine katkıda bulunan emisyonları azaltma ve daha temiz enerjiye geçişe yardımcı olma çabalarının bir parçası olarak iklim finansmanı katkılarını artırma taahhütlerini teyit ettiler. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan yedi ülke, kömüre yapılan uluslararası yatırımların şimdi durması gerektiğini vurgululadılar.

Liderler ayrıca inovasyonu hızlandırmak, karbondan arındırma teknolojisini devreye sokmak ve demir-çelik, çimento, kimyasallar ve petrokimya gibi zor sektörlerde standartları uyumlu hale getirmek için bir G7 Endüstriyel Karbonsuzlaştırma Gündemi de başlattı.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE İKLİM YARDIMI

Kanada, Almanya, Birleşik Krallık ve ABD, gelişmekte olan ülkelerin kömürden uzaklaşmasını desteklemek için 2 milyar dolara kadar fon sağlamayı kabul etti.

G7 liderleri ayrıca, düşük gelirli ülkelerin karbon emisyonlarını azaltmalarına yardım etmek için daha önce taahhüt ettikleri yıllık 100 milyar dolar kaynak ayırma kararlarını yineledi. Karar, iklim aktivistleri tarafından yeterli bulunmadı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler