1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Galata Wind satışlarını yüzde 18 arttırdı

Galata Wind satışlarını yüzde 18 arttırdı

Galata Wind yılın ilk çeyreğinde satışlarını, Taşpınar RES’in devreye girmesi ve dövize endeksli satışlar nedeniyle bir önceki yıla göre %17,7 arttırdı.

Galata Wind satışlarını yüzde 18 arttırdı

Enerji Günlüğü - Galata Wind yılın ilk çeyreğinde satışlarını, Taşpınar RES’in devreye girmesi ve dövize endeksli satışlar nedeniyle bir önceki yıla göre %17,7 arttırdı.

Nisan ayında hisselerinin %30’u halka arz edilen Galata Wind Enerji A.Ş.’nin konsolide gelirleri 2021 yılının ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %17,7 artarak 88.2 milyon Türk Lirası seviyesinde gerçekleşti. Bu artışta 2021 Mart ayında tam kapasitede devreye giren Taşpınar RES’le birlikte %8,1 üretim artışı ve Amerikan Doları’na endeksli satışlar nedeniyle kurdaki artış etkili oldu.

KARBON SATIŞ GELİRLERİ %235 ARTTI

Şirket’in esas faaliyetlerinden diğer gelirler içinde raporlanan karbon emisyon sertifika hakkı satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %235 artışla 2 milyon 313 bin TL olarak gerçekleşti. Galata Wind’in konsolide brüt kârı bir yılın aynı dönemine göre %5,9 artarak 57 milyon 667 bin TL olarak gerçekleşti. Galata Wind, 2021 1. Çeyrek işletme faaliyetlerinden bir önceki yıla kıyasla %51 üzerinde 114 milyon 388 bin TL nakit elde etti. 

NET KAR AZALDI

Şirket’in 2021 yılı ilk üç aylık net kârı, operasyonlardan sağlanan net kâr artışına karşın Taşpınar RES yatırımının da etkisiyle ticari faaliyetler kapsamında elde edilen kur farkı gelirlerinin bir önceki yılın altında kalması ve yatırımın finansmanı için kullanılan banka kredilerinin faiz ve kur farkı giderlerindeki artış nedeniyle önceki yılın altında kalarak 7 milyon 797 bin TL olarak gerçekleşti.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler