1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Galata Wind’in geliri yüzde 188 arttı

Galata Wind’in geliri yüzde 188 arttı

Temiz enerji yatırımlarına devam eden şirketin kârındaki artış ise yüzde 2268 olarak hesaplandı. 

Galata Wind’in geliri yüzde 188 arttı

burak-kuyan-portre.jpgEnerji Günlüğü - Galata Wind, yılın ilk yarısında oldukça başarılı bir finansal performans sergiledi. Şirket bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %188 büyüyerek 518 milyon TL gelir elde etti.

2021 Nisan ayında hisselerinin %30’unu halka arz eden şirket, FAVÖK marjını %87 seviyesinde korurken, net borç/FAVÖK oranını ise 0,32 olarak gerçekleştirdi. Galata Wind böylece, %188 artışla 518 milyon TL seviyesinde gelir ve %2268 artış ile 418 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. Şirketin bilançosu ise yıl sonuna göre %28 artış sağladı.

YEŞİL ENERJİDEKİ PAYI ARTIYOR

Portföyünde üç adet Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve iki adet Güneş Enerji Santrali (GES) bulunduran Galata Wind; 2022’nin ilk altı ayında rüzgâr santrallerinden 344.798 MWh, güneş santrallerinden ise 24.224 MWh elektrik üretimi gerçekleştirdi. 

Açıklanan sonuçlara göre, elektrik üretiminde geçen yılın aynı dönemine göre %19,6 artış meydana gelirken; Taşpınar RES’in bu yıl tam kapasite çalışması ve 2022 yılının rüzgârlı geçiyor olması sonuçlarda en önemli sebep olarak dikkat çekti. Türkiye’de ise yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde geçen yıla göre %16 artış görülürken, bu artışın %49 kısmı rüzgârdan, %22 kısmı ise güneşten meydana geldi.

DÜNYANIN İHTİYACI YEŞİL ENERJİ

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, ikinci çeyrek finansal sonuçları hakkında şunları söyledi: “Türkiye elektrik piyasasının şu anki durumunda yenilenebilir enerjinin önemi bir kez daha ve daha güçlü şekilde ortaya çıkmaktadır. Galata Wind, halka arzı esnasında taahhüt etmiş olduğu üzere sadece yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaktadır. Artan emtia fiyatları, enerji arzı güvenliği, iklim değişikliği, ekonomik krizler ve savaşlar ile gündemi çok meşgul olan dünyamızın uzun vadede yeşil, temiz ve yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacı ortadadır.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler