1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Galler ve İrlanda elektrik bağlantısına AB desteği

Galler ve İrlanda elektrik bağlantısına AB desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Galler ve İrlanda arasında kurulacak olan 500 MW'lık deniz altı ve yer altı Greenlink enterkonnekte elektrik sistemi...

Galler ve İrlanda elektrik bağlantısına AB desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Galler ve İrlanda arasında kurulacak olan 500 MW'lık deniz altı ve yer altı Greenlink enterkonnekte elektrik sistemi için 3,6 milyon euro hibe etti.

AB Ortak Çıkar Projesi (PCI) olarak, Avrupa'nın en önemli enerji altyapısı projelerinden biri olan Galler ve İrlanda arasındaki 500 MW'lık Greenlink enterkonnekte elektrik sistemi projesi, Avrupa Birliği'nden (AB) 3,6 milyon euro (4,1 milyon dolar) hibe alacak. Avrupa Komisyonu, 2018 Connecting Europe Facility programı kapsamında ikinci finansman turunda Galler ve İrlanda arasındaki 500 MW'lık Greenlink enterkonnekte projesine 3,6 milyon euro hibe sağlanmasını onayladı.

400 milyon euro özel finanse edilen ara bağlantı, İrlanda’nın Element Power şirketinin bir alt kuruluşu olan Greenlink Interconnector Ltd Şirketi tarafından geliştiriliyor. 

205 kilometrelik (127 mil) yüksek gerilim doğrudan akım (HVDC) bağlantısının 2020 yılında inşaat çalışmalarının başlaması ve 2023'te tamamlanması bekleniyor.

İrlanda ve Büyük Britanya'daki enerji piyasalarını birbirine bağlayan bir deniz altı ve yer altı elektrik bağlantısı olan Greenlink, istihdam, enerji güvenliği ve düşük karbonlu enerji kaynaklarının entegrasyonu için her iki tarafa da önemli faydalar sağlıyor. İrlanda’ya ise AB ve Nordic elektrik pazarlarına Büyük Britanya üzerinden doğal bir bağlantı sağlıyor.