1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GAMA eczacılara enerji reçetesi yazdı

GAMA eczacılara enerji reçetesi yazdı

Enerji Günlüğü - Gama Grubu iştiraki GATES Enerji, eczanelere indirimli elektrik kullanma imkanı tanıyacak bir proje başlattı.Türk Eczacılar Birliği...

GAMA eczacılara enerji reçetesi yazdı

Enerji Günlüğü - Gama Grubu iştiraki GATES Enerji, eczanelere indirimli elektrik kullanma imkanı tanıyacak bir proje başlattı.

Türk Eczacılar Birliği ile GAMA Enerji iştiraki GATES Enerji arasında, eczacılara avantaj sağlayacak protokol imzalandı. Protokolle hayata geçecek proje kapsamında eczaneler indirimli elektrik kullanma imkânına sahip olacak.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Eczacıkart projesi ile eczacılarımızın gelirlerini artırmak kadar, giderlerini azaltmayı da hedefliyoruz” dedi. Kart uygulaması kapsamının en önemli basamaklarından birinin de GATES Enerji ile imzalanan anlaşma olduğunu dile getiren Çolak, “Gates Enerji şirketi ile işbirliğinin, bugünden başlayarak önümüzdeki süreçte çok daha anlamlı olacağına inanıyoruz. Bu katkının her iki kuruma da avantaj sağlayacağının farkındayız” diye konuştu.

ECZANELERDE BİR FATURA VE ÜSTÜ AVANTAJ

GAMA Holding Başkan Yardımcısı ve COO’su aynı zamanda GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Özozan, GATES Enerji’nin gelişimini hızla sürdürdüğünü kaydetti. Türk Eczacılar Birliği ile yapılan anlaşmadan memnuniyet duyduklarını dile getiren Özozan, hayata geçirilecek projeyle eczacılara yılda yaklaşık bir ya da bir buçuk aylık elektrik faturası tutarında bir indirim yansıyacağını vurguladı.

“UYGULAMANIN KAPSAMI GENİŞLEYECEK”

GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken ise GATES Enerji’nin hali hazırda binden fazla serbest tüketiciye elektrik tedarik ettiğini anlattı. İmzalanan protokolle 25 bin eczaneden serbest tüketici limiti statüsüne sahip 8 bini ile indirimli elektrik anlaşması yapılacağı öngörüsünde bulundu. Şerifeken, “Bir sonraki aşamada, serbest tüketici limitinin düşmesiyle serbest tüketici statüsü kazanacak yeni eczanelerle ve eczacıların kendi evlerinde, yakınlarının evlerinde aynı uygulama ile elektrik kullanımını sağlayacağız. Sağlığın önemi bizim için tartışılmaz. Bu imkânı bizim ayağımıza getiren eczacılarımız için de böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için gurur kaynağıdır” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler