1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GAMA Enerji Rüzgar Enerjisi Santrali`nin inşasına başladı

GAMA Enerji Rüzgar Enerjisi Santrali`nin inşasına başladı

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji AŞ, Manisa Akhisar’da kuracağı 35 MW kapasiteli Gök II Rüzgar Enerjisi Santrali’nin finansmanı için Türkiye Sınai Kalkınma...

GAMA Enerji Rüzgar Enerjisi Santrali`nin inşasına başladı

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji AŞ, Manisa Akhisar’da kuracağı 35 MW kapasiteli Gök II Rüzgar Enerjisi Santrali’nin finansmanı için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesi imzaladı. 

GAMA Enerji, dünyanın en gelişmiş rüzgar türbinlerinin kullanılacağı 35 MW kapasiteli Gök II Rüzgar Enerjisi Santralı’nın yapımına Manisa’da başladı. GAMA Holding - GE Energy Financial Services ortaklığı olan GAMA Enerji AŞ tarafından Manisa Akhisar’da kurulacak 35 MW kapasiteli Gök II Rüzgar Enerjisi Santrali’nin kredi sözleşmesi Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ile İstanbul’da imzalandı. Gök II Rüzgar Enerjisi Santrali’nde, 2.75 MW kurulu gücünde 13 adet GE 2.75-103 türbini kullanılacak.

İzmir Aliağa’da bulunan ve 2012 yılında ticari işletmeye geçen 10 MW Karadağ RES ve Çanakkale, Ezine’de bulunan ve 2011 yılında ticari işletmeye alınan 22,5 MW Sares RES’in de yatırımcısı ve işletmecisi olan GAMA Enerji'nin kurulu gücü, önümüzdeki yıl içinde tamamlanması planlanan Gök II RES’in de devreye girmesiyle 67,5 MW’a yükselecek.

HEDEF 2016'DA 2500 MW KURULU GÜÇ

Şirket, bu üç rüzgâr enerji santralı ile Türkiye’de ortalama 115 bin ev için yeterli elektrik üretecek ve yılda yaklaşık 162 bin ton sera gazı salımını önleyecek. GAMA Enerji, toplam kurulu gücünü 2016 yılı itibariyle 2 bin 500 MW’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler