1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gama Enerji, yatırımlarını rüzgar ve güneşe yönlendirecek 

Gama Enerji, yatırımlarını rüzgar ve güneşe yönlendirecek 

Gama Enerji Genel Müdürü Tamer Çalışır, önümüzdeki dönemde enerji piyasasından kendileri dahil pek çok oyuncunun yatırımlarını rüzgar ve güneş enerjisine yönlendirmesini bekliyor. 

Gama Enerji, yatırımlarını rüzgar ve güneşe yönlendirecek 

Enerji Günlüğü -  Gama Enerji Genel Müdürü Tamer Çalışır, Bloomberg HT’de katıldığı bir haber programında enerji piyasasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Son 3 yıldır Türkiye’de ve dünyada yaşanan enerji krizinin büyük çaplı yatırımları durma noktasına getirdiğini ifade eden Çalışır, enerji piyasasında belirsizliğin çok yüksek olduğunu, bunun da finansal maliyetleri yükselttiğini kaydetti. “Bundan sonraki dönemde biz dahil piyasadaki birçok oyuncunun yatırımlarını özellikle yenilenebilir enerji, rüzgâr ve güneş tarafına yönlendirmesini bekliyoruz” diye konuşan Çalışır, diğer yandan enerjide verimliliğin ve tasarrufunun önemine dikkat çekti. 

KISA VADEDE ÇÖZÜM GÖRÜNMÜYOR 

Özellikle kömür ve doğalgaz fiyatlarındaki artışla nedeniyle kısa vadede enerji krizinin çözümünün mümkün görünmediğini ifade eden Tamer Çalışır, “Türkiye’de bulunan doğalgazın devreye alınması, FSRU’ların düzgün ve en uygun noktalarda optimizasyonu ile beraber inşallah bir doğalgaz krizi yaşamadan, elektrik kesintileri olmadan önümüzdeki dönemi atlatırız” dedi. 

YENİLENEBİLİR ENERJİYE KAMU DESTEĞİ BEKLENİYOR

Gama Enerji Genel Müdürü Çalışır, bundan sonraki dönemde ise yenilenebilir enerjiye ilginin artmasını, elektrik depolama teknolojilerinin hızla gelişmesini beklediğini söyledi. Çalışır, “Kamu desteği bekleniyor. Yenilenebilir enerji tarafında YEKDEM mekanizmasının bittikten sonra devam ettirilmesi ile ilgili bazı çabalar olması, regülasyon tarafında mevcut yatırımcının korunması, yeni yatırımcının gelmesini teşvik eden mevzuatların geliştirilmesi, mevzuatların yatırımcılara zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi yakın çeyrekteki en önemli konular olarak karşımıza çıkacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler