1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GAMA Genel Müdürü Şerifeken`den elektrik piyasası semineri

GAMA Genel Müdürü Şerifeken`den elektrik piyasası semineri

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı ŞERİFEKEN, ODTÜ Mezunları Derneği'nce düzenlenen toplantıda elektrik piyasası dinamikleri ve enerji...

GAMA Genel Müdürü Şerifeken`den elektrik piyasası semineri

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı ŞERİFEKEN, ODTÜ Mezunları Derneği'nce düzenlenen toplantıda elektrik piyasası dinamikleri ve enerji ticaretini anlatacak.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu'ndan verilen bilgiye göre, Komisyon tarafından düzenlenen “Elektrik Piyasası Dinamikleri ve Enerji Ticareti” konulu panel 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapılacak.

Moderatörlüğünü ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu Başkanı (ME’79)Murat Orhan BAYBARS'ın üstleneceği panelin konuşmacısı ise GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken. Şerifeken, elektrik piyasası dinamikleri ve elektrik ticareti konularını içeren bir sunum gerçekleştirecek.

24 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 13:30'da ODTÜ Mezunları Derneği'nin Ankara Vişnelik tesislerinde başlayacak toplantıda, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan elektrik piyasasının gelişimi, dinamikleri ve enerji ticaretinin dünü, bugünü ve yarını hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu'ndan yapılan duyuruda, ileri piyasalar ve Avrupa örnekleri dikkate alınarak Türkiye’nin enerji piyasalarında hızlı büyümesinin önünü açmak amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapıldığı, yatırımların arttırılmasının sağlandığı belirtildi.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu'nun konuya ilişkin bilgi notunda şöyle denildi: "Diğer yandan; gelişen piyasa koşullarına paralel olarak özel sektörün üretim, dağıtım, toptan ticareti ve perakende alanlarında gerçekleştirdikleri yatırımlar sayesinde kurulu güç hızla büyümekte bu sayede de kişi başına düşen elektrik tüketimi de gelişmiş dünya ülkeleri seviyesine yaklaşmaktadır. Bu çerçevede panelde Türkiye’nin bölgesinde bir enerji üssü haline gelmesi için başta elektrik ticareti hacmini arttırmak üzere organize elektrik piyasalarının kurulması ve bu piyasaların değer zincirindeki diğer enerji piyasaları ile olan ilişkisi değerlendirilecektir. 24 Mayıs 2014 tarihinde elektrik piyasasındaki gelişim ve dinamiklerin, enerji piyasasında gelinen son noktanın tartışılacağı bu panele tüm üyelerimizin katılımını dileriz.

Önceki ve Sonraki Haberler