1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gama, Libya`da doğalgaz santrali kuracak

Gama, Libya`da doğalgaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Gama Enerji, Libya'da 500-600 megawatt'lık (MW) bir doğalgaz çevrim santrali kurmaya hazırlanıyor.Gama Enerji AŞ CEO'su Arif Özozan,...

Gama, Libya`da doğalgaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Gama Enerji, Libya'da 500-600 megawatt'lık (MW) bir doğalgaz çevrim santrali kurmaya hazırlanıyor.
Gama Enerji AŞ CEO'su Arif Özozan, Libya'nın Trablus şehrinde bir grup gazetecinin sorularını cevapladı. Kaddafi sonrası Libya’ya ilk dönen Türk firmalarından biri olduklarını belirten Özozan, burada endüstriyel tesislerin yapımında faaliyet gösterdiklerini, son zamanlarda da 1400 MW'lık Al Haliç fuel oil dönüşüm santraline odaklandıklarını anlattı.

LİBYA'YA DOĞALGAZ SANTRALİ
Özozan'ın verdiği bilgiye göre Gama, yeni projeleri de takip ediyor. Gama, Libya’da Trablus ya da Mistrada'da kurulması düşünülen 500-600 MW’lık bir doğalgaz çevrim santraliyle de ilgileniyor. Özozan, "Konunun yakında netleşmesini bekliyoruz. Onay aldığımız takdirde buradaki iş olanaklarını takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

AKKUYU NGS İLE İLGİLENİYORUZ
Özozan, nükleer santrale taahhüt işi olarak her zaman ilgilerinin bulunduğunu belirterek, "Türkiye’de bu işi yapabilecek çok sayıda firma zaten yok; hem know-how hem de tecrübe olarak. Biz de onlardan bir tanesiyiz. Nükleerin içinde bir şekilde yer almak istiyoruz" dedi. Özozan, Türkiye’nin ilk nükleer santralini Mersin Akkuyu'ya yapacak olan Ruslarla da bu konuda temaslarının olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler