1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gama`nın Kırıkkale DKÇS`nin bakımını GE sağlayacak

Gama`nın Kırıkkale DKÇS`nin bakımını GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji, Kırıkkale Enerji Santrali için GE ile 20 yıllık bir servis anlaşması imzaladı.Türk Amerikan ortaklığı GAMA Enerji,...

Gama`nın Kırıkkale DKÇS`nin bakımını GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji, Kırıkkale Enerji Santrali için GE ile 20 yıllık bir servis anlaşması imzaladı.

Türk Amerikan ortaklığı GAMA Enerji, Kırıkkale'deki 840 MW kurulu gücündeki Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için GE ile 20 yıllık bir servis anlaşması (Contractual Servıce Agreement-CSA)imzaladı.

2016 yılının ilk aylarında işletmeye alınması planlanan santralde, GE iki GE 9F.05 gaz türbini ve bir GE 209D buhar türbini için emre amadelik ve performans garantisi altında tüm planlı ve plansız bakım ve mühendislik destek hizmeti sağlayacak.

GAMA Enerji, önümüzdeki 20 yıl boyunca GE’nin en son teknolojisinden, yerel kaynaklarından ve küresel deneyiminden yararlanacak. GE’nin sözleşmeli hizmet anlaşmaları (CSA) bir yandan tesisin aksamadan çalışıp düzenli gelir akışı oluşturmasını, diğer yandan öngörülebilir bakım giderleri yoluyla finansal kontrolu sağlıyor. Bu sözleşme kapsamındaki gaz türbinlerinin bakım aralıkları 32.000 saate yani yılda 8.000 saat çalışan bir güç tesisi için yaklaşık olarak 4 yıla eşit.

Ayrıca, yeni gaz türbinleri GE’nin üretimi, verimliliği ve emre amadeliği artıran Advanced Gas Path teknolojisini içeriyor. OpFlex* ileri kontrol çözümleri, türbinlerin performansını, işleyişini ve kontrolü iyileştiriyor. Dry Low NOx yakma sistemi de bakım aralıklarının uzamasını sağlıyor, yakıt esnekliğini artırıyor, CO2 ve NOx emisyonlarını azaltıyor, yük esnekliğini artırıyor ve emisyonları kontrol altında tutuyor.

GE, geçtiğimiz 20 yıl boyunca GAMA Holding ile kombine çevrimden, termal ve yenilenebilir güç santrallerine kadar birçok farklı projede hem yeni santral yatırımları ve hem de uzun süreli bakım sözleşmeleri üzerinde yakın ortaklık ve işbirliği çalışmalarını yürütüyor.

GAMA ENERJİ'DEN BÜYÜK YATIRIM

Önceki ve Sonraki Haberler