1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Gamze Termik Santrali projesi halkın görüşünde

Gamze Termik Santrali projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Çukurova Demtaş Enerji Üretim A.Ş. tarafından Adana Yumurtalık'ta kurulması planlanan 1200 MW'lık kömüre dayalı Gamze Termik Santral...

Gamze Termik Santrali projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Çukurova Demtaş Enerji Üretim A.Ş. tarafından Adana Yumurtalık'ta kurulması planlanan 1200 MW'lık kömüre dayalı Gamze Termik Santral projesi halkın görüşüne açıldı.

Çukurova Demtaş Enerji Üretim Ticaret A.Ş., Adana ili, Yumurtalık ilçesi, Sugözü Mahallesi yakınlarında 123,14 hektar alan üzerinde kurmayı planladığı ithal kömüre dayalı 1.200 MW'lık Gamze Termik Santrali ATIK DEPOLAMA ALANI (KÜL / CÜRUF) VE DERİN DENİZ DEŞARJI ENTEGRE projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 11/08/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. 

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ADANA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ADANA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

ADANA'YA 1.2 GW'LIK KÖMÜR SANTRALİ: GAMZE TS

Önceki ve Sonraki Haberler